22990 20126 & 20128         kdem@markopoulo.gr
Δευτέρα 26/02/2024

Κινηματοθέατρο Άρτεμις - Πληροφορίες - Πρόσβαση

 

 

Λίγα λόγια για το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»

 

 

Το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις» είναι το μοναδικό Κινηματοθέατρο στην Ανατολική Αττική.

 

Θεμελιώθηκε το 1959 από τους Γεώργιο Ι. Γέγο, Μιχαήλ Ι. Γέγο, Κωνσταντίνο Ν. Μεθενίτη και Αθανάσιο Ν. Πίνη, ενώ λειτούργησε για πρώτη φορά το 1961. Το 1996 αγοράστηκε από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου και παραχωρήθηκε στον Δήμο Μαρκοπούλου, ο οποίος και είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση και τη διαχείρισή του. Έκτοτε, έγινε μία φορά συντήρηση του χώρου στα τέλη της δεύτερης τετραετίας της δημαρχίας του κ. Νικολάου Κατσίκη,  το 1998.

 

Το 2012, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), ανέλαβε και πραγματοποίησε για πρώτη φορά, την πλήρη ανακαίνιση του χώρου. Διακοσμητικά έχει γίνει ένα πάντρεμα του παραδοσιακού και του σύγχρονου κινηματογράφου, με κυρίαρχες τις αποχρώσεις του κόκκινου και του μαύρου, με αποτέλεσμα την εντυπωσιακή εικόνα, που έχει σήμερα το Κινηματοθέατρο «Άρτεμις».

 

Όλες οι εργασίες που έγιναν, αφορούσαν στη βελτίωση των ήδη υπαρχουσών εγκαταστάσεων. Επρόκειτο για διαμορφώσεις και παρεμβάσεις που δεν εμποδίζουν, ούτε δημιουργούν πρόβλημα, αλλά αντίθετα, βελτιώνουν την ασφάλεια και την υγιεινή του κτιρίου. Αναλυτικότερα, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες εργασίες:

 

 • Μόνωση και στεγανοποίηση της οροφής, η οποία βρισκόταν σε άθλια κατάσταση
 • Καινούρια πατώματα
 • Πλήρης ανακατασκευή των χώρων υγιεινής
 • Ειδική μέριμνα για τα ΑμεΑ, αφού έχει προβλεφθεί ειδικός χώρος στο Κινηματοθέατρο, καθώς επίσης και τουαλέτα
 • Αλλαγή ταπετσαρίας καθισμάτων και ενίσχυσή τους
 • Θέρμανση και ψύξη του χώρου
 • Ύπαρξη ανεξάρτητων εισόδων για τις δύο αίθουσες
 • Πλήρης ηχητική μόνωση, άρα δυνατή η ταυτόχρονη λειτουργία των δύο αιθουσών
 • Ανακαίνιση του ταμείου
 • Απελευθέρωση και λειτουργία θυρών εξόδου ασφαλείας, οι οποίες δεν λειτουργούσαν εδώ και χρόνια.
 • Δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλου εύρους εκδηλώσεων
 • Εκμετάλλευση του 1ου ορόφου του κτιρίου, όπου δημιουργήθηκε νέος ανεξάρτητος χώρος Εκδηλώσεων, μίας πρόσθετης δηλαδή αυτοτελούς αίθουσας εκδηλώσεων στον πρώτο όροφο: ο Δημοτικός Πολυχώρος Πολιτισμού «Νικολάου και Κωνσταντίνου Μεθενίτη»

 

 

Το Κινηματοθέατρο «Άρτεμις» σήμερα

 

Το Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Άρτεμις» συμβάλλει στην ανάδειξη του Πολιτισμού, μέσω της προβολής κινηματογραφικών ταινιών Α΄ προβολής και της φιλοξενίας θεατρικών, μουσικών και χορευτικών παραστάσεων. Επίσης αποτελεί έναν από τους πιο ενεργούς κοινωνικούς χώρους της πόλης, με δεκάδες εκδηλώσεις και ημερίδες κάθε χρόνο, σε θέματα υγείας και πρόνοιας, επιστήμης, παιδείας, επιμόρφωσης, ιστορίας, λαογραφίας, τέχνης και λογοτεχνίας.

Σήμερα, η μεγάλη αίθουσα του Κινηματοθεάτρου μπορεί να φιλοξενήσει 310 άτομα, ενώ η χωρητικότητα του Πολυχώρου Πολιτισμού «Νικολάου και Κωνσταντίνου Μεθενίτη», στον 1ο όροφο, ανταποκρίνεται σε 140 άτομα.

 

Οι κινηματογραφικές ταινίες κάνουν πρεμιέρα κάθε Πέμπτη, με δύο προβολές καθημερινά, εγχώριων και ξένων ποιοτικών παραγωγών.

 

Με στόχο τη δυνατότητα πρόσβασης σε ακόμη περισσότερους κινηματογραφόφιλους, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), έχει εδώ και χρόνια θεσπίσει την προσφορά της Τετάρτης, όπου τα δύο εισιτήρια, προσφέρονται στην τιμή του ενός, στα 7 Ευρώ!

 

 

 

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 7 €

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ , ΑΝΩ ΤΩΝ 65 & ΑΜΕΑ 5 €,

  ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 € ΤΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ

 

 

 

 

 

 

 

Πρόσβαση

 

 

 

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

all rights reserved | developed by Jetnet ©