22990 20126 & 20128         kdem@markopoulo.gr
Παρασκευή 26/04/2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δημοσιεύτηκε στις 04.02.2021 στην κατηγορία Πολιτιστικές & Αθλητικές Εκδηλώσεις

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

 

 

 

 

 

3 - 2 -  2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

για συμμετοχή στο πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεων με Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου

για όλες τις μόνιμες κατοίκους του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

- 2η επίσκεψη της αυτοκίνητης μονάδας -

Αγαπητές Κυρίες,

Με ιδιαίτερη χαρά σας πληροφορούμε, ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ», μετά από αίτημα του Δήμου Μαρκοπούλου, το οποίο έγινε αποδεκτό, και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, ξεκινά για δεύτερη φορά (2η φάση εξετάσεων) πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας, στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Θα ήταν για εμάς ευχαρίστηση να δηλώσετε και πάλι την συμμετοχή σας σε αυτό το υψίστης ανθρωπιστικής, κοινωνικής και επιστημονικής σημασίας έργο που επιτελούμε και το οποίο στοχεύει στην περιφρούρηση της υγείας του γυναικείου πληθυσμού τής χώρας και στην συγκεκριμένη περίπτωση των γυναικών του Δήμου Μαρκοπούλου.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και άνω με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με Μαστογραφία. Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά την προηγούμενη φάση εξετάσεων.

Η αυτοκίνητη μονάδα, στην οποία θα γίνονται οι εξετάσεις, θα βρίσκεται από την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, επί της οδού Κ. Σωτηρίου 3 στο Μαρκόπουλο (1ο Γενικό Λύκειο Μαρκοπούλου) και ένα μήνα μετά, θα μεταφερθεί στη λεωφόρο Πόρτο Ράφτη 676, στο Πόρτο Ράφτη, παραπλεύρως του Γραφείου Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:00 έως 14:00, με τον Δήμο Μαρκοπούλου, στο τηλέφωνο 22990-20177 (Κοινωνική λειτουργός Κατερίνα Βλάχου) για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Οι εξετάσεις αυτές είναι ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ, ΑΝΩΔΥΝΕΣ, ΕΓΚΥΡΕΣ και προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ. Επίσης έχει ληφθεί η απαραίτητη έγκριση από τον ΕΟΔΥ σχετικά με όλα τα μέτρα που τηρούνται στην αυτοκίνητη μονάδα για την προστασία των προσερχομένων προς εξέταση γυναικών, του προσωπικού, καθώς και της σωστής απολύμανσης των χώρων της μονάδας.

Την κάλυψη της δαπάνης για όλη την διεξαγωγή του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου, ανέλαβε το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ» χάρη στην πλήρη χορηγία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ.

Πιστεύοντας ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη και προκειμένου να προγραμματίσουμε μία όσο το δυνατόν άρτια, από κάθε άποψη, προσφερόμενη υπηρεσία, παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας.

Ευελπιστώντας και πάλι στη θετική και άμεση ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ. του Ελληνικού

Ιδρύματος Ογκολογίας

 

Μιχαήλ Βροντάκης

Πρόεδρος

Για την

Περιφέρεια Αττικής

 

Γεώργιος Πατούλης

Περιφερειάρχης

Για τον Δήμο

Μαρκοπούλου Μεσογαίας

 

Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης

Δήμαρχος

 
 

Έναρξη 2ης φάσης Προγράμματος ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεων με Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου για όλες τις μόνιμες κατοίκους του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας

 

Αγαπητές φίλες,

 

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη της 2ης φάσης του Προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας, στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας,

 

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 70 ετών με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με Μαστογραφία. Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά την προηγούμενη φάση εξετάσεων.

 

Οι εξετάσεις αυτές είναι ακίνδυνες, ανώδυνες, έγκυρες και προσφέρονται δωρεάν.

 

Η αυτοκίνητη μονάδα του “Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας”, στην οποία θα γίνονται οι εξετάσεις, θα βρίσκεται από την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, επί της οδού Κ. Σωτηρίου 3 στο Μαρκόπουλο (1ο Γενικό Λύκειο Μαρκοπούλου) και ένα μήνα μετά, θα μεταφερθεί στη Λεωφόρο Πόρτο Ράφτη 676, στο Πόρτο Ράφτη, παραπλεύρως του Γραφείου Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας, για την αμεσότερη πρόσβαση των γυναικών που κατοικούν μόνιμα στο Πόρτο Ράφτη.

 

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:00 έως 14:00, με τον Δήμο Μαρκοπούλου, στο τηλέφωνο 22990-20177 (Κοινωνική λειτουργός Κατερίνα Βλάχου) για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

 

Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες πανδημίας που βιώνουμε όλες και όλοι μας, αυτή η εκστρατεία πρόληψης και επανεξέτασης, γίνεται πραγματικότητα, χάρη στην αμέριστη αφοσίωση και άψογη συνεργασία του “Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας”, το οποίο έκανε άμεσα δεκτό σχετικό αίτημά μας, την πλήρη χορηγία του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου, την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και τις άοκνες προσπάθειες της Κοινωνικής Υπηρεσίας και στελεχών του Δήμου μας.

 

Απευθύνω ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους δημότες, φορείς, συλλόγους, οργανώσεις και επιχειρήσεις στον Δήμο μας, να συμμετάσχουν ως καλοί αγωγοί ενός ελπιδοφόρου “ρεύματος” υπέρ της πρόληψης και της ζωής, που θα διατρέξει από άκρη σε άκρη τον όμορφο τόπο μας, προκειμένου να προσέλθουν όλες οι γυναίκες να εξεταστούν!

 

Σας προσκαλώ λοιπόν να αποδείξουμε, ότι ο εγκλεισμός, η απώλεια, ο πόνος, και η ανατροπή  της καθημερινότητας εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως που επέφερε η περσινή χρονιά, δεν ήταν μάταιη, διότι μας υπενθύμισε - έστω και με τον χειρότερο τρόπο- ότι πάνω από όλα είναι το ανεκτίμητο αγαθό της Υγείας.

 

Σας περιμένω όλες να δηλώσετε άμεσα τη συμμετοχή σας, γιατί Πρόληψη σημαίνει Υγεία!

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

 

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού,

Αθλητισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας,

 

ΜΕΝΗ ΒΑΜΠΟΡΑΚΗ

 

 

 

Οδηγίες και προϋποθέσεις συμμετοχής στην εξέταση Μαστογραφίας

και Τεστ Παπανικολάου στην κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας

 

10 Φεβρουαρίου - 10 Απριλίου 2021

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΕΣ

 

Σε ό,τι αφορά στην εξέταση με μαστογραφία:

 

•  ΔΕΝ μπορούν να εξεταστούν με μαστογραφία οι γυναίκες στις οποίες υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης.

•  Με μαστογραφία μπορούν να εξεταστούν όλες οι γυναίκες που έχουν συμπληρώσει τα 40 έτη. Βασική προϋπόθεση είναι να έχει περάσει ένας χρόνος από την προηγούμενη μαστογραφία.

•  ΔΕΝ μπορούν να εξεταστούν με μαστογραφία οι γυναίκες οι οποίες θηλάζουν, εκείνες όπου δεν έχει περάσει ένας χρόνος από τον τοκετό ή δεν έχει περάσει ένας χρόνος από τον θηλασμό.

•  Πριν την εξέταση της μαστογραφίας συνιστάται να μην χρησιμοποιούνται αποσμητικά, ταλκ ή κρέμες, λόγω του ότι οι ουσίες που περιέχουν, μπορούν να εμφανιστούν στη μαστογραφία και να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα και τη διάγνωση.

 

Σε ότι αφορά στην εξέταση κατά Παπανικολάου (Τεστ ΠΑΠ):

 

•  ΔΕΝ μπορούν να εξεταστούν με Τεστ Παπανικολάου οι γυναίκες στις οποίες υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης.

•  Σε εξέταση κατά Παπανικολάου (Τεστ ΠΑΠ) μπορούν να συμμετέχουν οι γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους, έως και την ηλικία των 70 ετών.

•  Το τεστ ΠΑΠ γίνεται στα μέσα του κύκλου, δηλαδή τέσσερις ημέρες μετά τη λήξη της περιόδου και τρεις ημέρες πριν την έναρξη της επόμενης.

•  Την ημέρα της εξέτασης, συστήνεται αυστηρά πλύσιμο ΜΟΝΟ με νερό στην ευαίσθητη περιοχή, για να κάνουμε την εξέταση (όχι αντισηπτικά, σαπούνια, όχι αφρόλουτρα, όχι μωρομάντηλα). Το προηγούμενο βράδυ, το μπάνιο μπορεί να γίνει κανονικά.

•  Τυχόν κολπικές πλύσεις ή εξωτερικές πλύσεις με αντισηπτικά σαπούνια οι οποίες γίνονται για θεραπευτικούς ή άλλους ιατρικούς λόγους, ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ τέσσερις (4) ημέρες πριν την εξέταση. Επιτρέπεται κανονικά το μπάνιο με απλό σαπούνι.

•  Τις δύο (2) προηγούμενες ημέρες της εξέτασης αποχή από τον σύντροφο.

•  Δεν μπορεί να εξεταστεί με Τεστ Παπανικολάου γυναίκα η οποία έχει υποβληθεί σε γυναικολογική χειρουργική επέμβαση ή τοκετό το τελευταίο εξάμηνο.

 

 

Μέτρα πρόληψης Covid-19

 

Κατά την προσέλευση προς εξέταση, τη διάρκεια παραμονής εντός της κινητής μονάδας και κατά την αποχώρηση, ισχύουν απαραιτήτως τα ακόλουθα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό (Covid 19), σύμφωνα με την απαραίτητη έγκριση, που έχει ληφθεί η από τον ΕΟΔΥ. Ισχύουν επίσης επιπρόσθετα μέτρα, λόγω του γεγονότος ότι ο ειδικός χώρος της κινητής μονάδας, υπόκειται σε συχνές απολυμάνσεις με ειδικό ιοκτόνο απολυμαντικό. Για αυτά το λόγο θα πρέπει:

 

•  Να τηρείται εκτός της μονάδας, η απόσταση ασφαλείας 1,5 - 2 μέτρων

•  Να γίνεται εντός και εκτός μονάδας, χρήση ιατρικής μάσκας μιας χρήσης

•  Κατά την είσοδο στο χώρο αναμονής της μονάδας φορούμε τα ειδικά ποδονάρια (πλαστικά καλύμματα παπουτσιών μιας χρήσης) που θα μας δίνει η υπεύθυνη

•  Αφαιρούμε τα γάντια μιας χρήσεως (που ίσως φορούμε) και να τα απορρίπτουμε στον κάδο που υπάρχει στον ίδιο χώρο

•  Απολυμαίνουμε τα χέρια τους με αντισηπτικό υγρό, που υπάρχει στον χώρο αναμονής

 

Προσωπικά δεδομένα - Αποτελέσματα εξετάσεων

Τα προσωπικά στοιχεία που θα ζητηθούν για τη συμμετοχή στις εξετάσεις, όσο και τα αποτελέσματα αυτών, διέπονται αυστηρά υπό τους όρους εχεμύθειας και σεβασμού των προσωπικών και ιατρικών δεδομένων.

Η ενημέρωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων γίνεται ταχυδρομικώς με προσωπική επιστολή. Στην περίπτωση που υπάρχουν μαστογραφικά ευρήματα, οι γυναίκες καλούνται για επανεξέταση και σε περίπτωση που χρειαστεί συμπληρωματικός έλεγχος, αυτός πραγματοποιείται, επίσης δωρεάν, στην σταθερή μονάδα του Ιδρύματος. Εάν χρειαστεί ιατρική παρέμβαση, προτείνεται η παραπομπή των γυναικών στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς.

 

 

 

Καλά αποτελέσματα!

 

« επιστροφή

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

all rights reserved | developed by Jetnet ©